Restaurang/Konferens

I Restaurang Rosängen serveras frukost, mat och fika till Miljövårdscentrums verksamhet och externa gäster. Det är öppet för allmänheten på vardagar under dagtid. Våra konferensgäster äter lunch och fikar i Restaurangen/Orangeriet.

All matlagning sker från grunden, ofta med egenodlade grönsaker från trädgården. Bröd och kakor som serveras bakas på området. Kunskap om livsmedelshantering, hygien och lokalvård är en viktig del i arbetet.

Exempel på arbeten inom Restaurang/Konferens:

  • Tillreda sallader och laga mat.
  • Bageri.
  • Disk.
  • Servera mat, duka och fylla på mat m.m.
  • Annan tillagning, som till exempel kallskuret.
  • Bemöta och hjälpa lunch/konferensgäster.
  • Iordningställa konferensrum.

Miljön
Man provar praktiska arbeten i köket och i restaurangen samt i konferensverksamheten. Vissa arbetsuppgifter kan vara fysiskt belastande. Arbetet är rörligt och man prövar sin fysiska förmåga.

De flesta arbetsuppgifterna sker i nära samarbete med många arbetskamrater på en begränsad yta, och ibland kan även stress förekomma. Deltagare i restaurangen får även träna att arbeta under viss tidspress.

Hygienen är mycket viktig, skyddskläder (byxor, kockrock, mössa/sjalett) och skor måste användas. Allt detta finns att låna på plats.

Restaurang
019-24 67 80
Arbetsledare: Göran

Göran

Caroline

Simon

Gunilla

Rickard

Pierre

Johnny

Malin

Wictoria

Marina

Mikael

Ella

Carmen

Linda

Rima

Johan